Dry-needling

Dry-needling voor mensen is ontwikkeld in de jaren zeventig van de 20ste eeuw en is in 2007 door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie opgenomen in het beroepsprofiel van de fysiotherapeut. De behandeling valt in Nederland onder de reguliere zorg van de fysiotherapie.
sinds kort is dit ook voor paarden een snelle en effectieve behandelmethode, waarbij met een acupunctuur naald (een zogenaamde 'droge' naald in tegenstelling tot een injectienaald met vloeistof)triggerpoints (spierverhardingen/knopen) worden aangeprikt. Door een speciale techniek ontstaat er een reflex (twitch) waardoor de spier kort aanspant, gevolgd door een snelle en langdurige ontspanning.
Veel paarden laten het dry-needlen goed toe. Mocht dit bij uw paard niet zo zijn, werk ik hooguit met een praam, niet met verdovende middelen. Vraag naar de mogelijkheden voor een proefbehandeling om te kijken hoe uw paard reageert.

Dit is een symptoombestrijding, maar kan voor veel paarden een uitkomst bieden. Als een paard pijn heeft, zal het paard met veel spanning gaan lopen en hierdoor andere spieren overbelasten. Door deze cirkel te doorbreken en de bijvoorbeeld de rugspieren te ontspannen kan het paard weer in balans lopen en kan het lichaam zelf het genezingsproces weer doorzetten.
(Dit is te vergelijken met een pijnstiller)

Dit valt dus niet onder de acupunctuur, waarbij men op acupunctuurpunten met een energetische werking prikt. Bij acupunctuur bestaat de behandeling uit meerdere naalden en een geheel andere visie. Wel is het zeker een voordeel als de behandeling wordt uitgevoerd door een acupuncturist omdat deze veel meer getraind is in de technieken en voelen met een naald.

De prijs voor een Dry-Needle behandeling Paard: 50,- excl. reiskosten Binnen een straal van 10 km rondom Drunen geen reiskosten.